Wednesday, December 29, 2010

Ne . Me . Quitte . Pas


If you go away on this summer day 
Then you might as well take the sun away 
All the birds that flew in the summer sky 
When our love was new and our hearts were high 
When the day was young, and the night was long 
And the moon stood still for the nightbird's song 
If you go away, if you go away, if you go away  




But if you stay, I'll make you a day 
Like no day has been or will be again 
We'll sail the sun, we'll ride on the rain 
We'll talk to the trees and worship the wind 
Then if you go, I'll understand 
Leave me just enough love to fill up my hand 
If you go away, if you go away, if you go away  



If you go away, as I know you will 
You must tell the world to stop turning 'til
You return again, if you ever do 
For what good is love without loving you? 
Can I tell you now, as you turn to go 
I'll be dying slowly 'til the next hello? 
If you go away, if you go away, if you go away  



But if you stay, I'll make you a night 
Like no night has been or will be again 
I'll sail on your smile, I'll ride on your touch 
I'll talk to your eyes that I love so much 
But if you go, go! I won't cry 
Though the good is gone from the word goodbye 
If you go away, if you go away, if you go away 




If you go away, as I know you must 
There'll be nothing left in the world to trust
Just an empty room, full of empty space 
Like the empty look I see on your face 
I'd have been the shadow of your shadow
If I thought it might have kept me by your side



Monday, December 27, 2010

c.u.a.i



Peristiwa yg ta diingini da pn berlaku lewat malam td. Apekah?  gue udah khilangan sesuatu yg gue syg banget!
Encik Wallet~! Mengapakah anda menghilangkan diri waktu2 mcm nie??? Waaa! Baru je na bmesre-mesre, sygnye hajat ta kesampaian...




Kesahnye mcm nie, td tgh syok2 tgk bola kat McD seksyen 3 Shah Alam, *giler r kat Hakim penoh, org sampai melimpah2 ke ladang gandum! punye la seronok + excited + teruja + meleleh air lior tgk awek(s) final AFF Malaysia vs Indon kat situ, time awal2 permainan tu da dpt rase semacam dah, tgk gaye pasukan negara men, mmg da agak boleyh menang r, skali time tgh dok khusyuk pok pek pok pek bagai nak rak, tiba2 dgr ade orang menjerit....


GOL!!! YEEEEHAAAAA!!!! CAYALAHHH!!!!  SAYE MENANG MOTOO!!!


Semat wooo gol tuh....Mmg besh r tgk game tadi, ta sia2 aq suh mmbr blanje (^.^) 
*eh....aq na citer pasal ape ea td..???

Haaa....ingat dah, pasal encik wallet....ha, pas abes tu, dlm kul 11, aq ngan Ron pom gerak r na balik umah. ...

jeng~! jeng~! jeng~!

~Ta perasan ttinggal encik wallet..

perjalanan pulang pom diteruskan.....kawan da dok syok hu ha hu ha gosip group discussion pasal nasha aziz Dato' Idris Jala...*ex CEO MAS 

McD Seksyen 3 Shah Alam
|
Federal Highway
Bangsar Village (drop Ron kat kedai bliau)
|
Rumah di Sentul....

Kami  pom baru ja matikan enjin kete, pastu dok raba2 bawah stereng cari encik wallet.....tp~!

Kaget! Sayang semuanya....sudah terlambat~! *menyanyi.... 

Kami pom ape lagi, tanpa berfikir panjang *mmg ta penah pom trus hidupkan enjin menuju semula ke lokasi kejadian...Sesampainye, trus dberi taklimat a.k.a briefing oleh coach Rajagopal encik pengurus McD ttg ketidakmampuan mereka utk menyelesaikan masalah saye..... T_T



Bergerak ke Balai Pulis~!! 




Ni kali ke-4 aq masuk balai wat repot. Sblm ni sbb henpon *eh2, ilang henset pom wat repot kew??? hehe...adelah kesahnye.... *pas wat repot g cc men game....
Sblm tu wat repot pasal basikal kena curik *pastu trus g cc men game...
Sblm tu lak kes ttelan kapor baros..*Ttelan kapo barus?? yup...trus ke cc..




Lokasi : Balai Pulis Seksyen 6 Shah Alam


Saye       : *Mengetok pintu balai. Cik Pulis!! Ooo Cik Puliss!!


Cik Pulis : Awok ta reti baca?? "PUSH"! "PUSH!" ckit lagi!!....*blur...Ha, Ngapenye...??

Saye       : Eh2, tersilap nmpaknye. Mcm ni...sy kan...td kn...g Mekdonel kat Seksyen 3....

Cik Pulis : Haa..elok ler tu, apple pienye mane??

Saye       : Erkk! apekew..apekew...apekew...*blur Pastu sy kehilangan tas tangan d lokasi seperti yang       dinyatakan...

Cik Pulis : Dah tu?? Na aq tlg bayokn??Tade2, aq pom tggu gaji 30hb ni na mam Prosperity with Curly Fries yaww~! 

Saye       : *Perasaan menyesal dtg mula menyelubungi diri. 
Cik Pulis, kalo ade butang 'like' mmg saye da klik pd kenyataan di atas, tp dsebabkan xde, maka dgn ini sy na bterus terang jelah, duduknye sy disini adalah untuk membuat satu laporan ttg kehilangan encik wallet sy tuh. 

*suasana menjadi sunyi....kedengaran bunyi cengkerik memanggil pulang anaknya utk late night supper...

Saye       : Mak sy ckp kn...kalo diam tu tandenye stujuk.

Cik Pulis : Yelah2...ckit2 tacing...ckit2 tacing....


Dipendekkan citer......
Maka report pn slesai dbuat, aq pom gerak po0lang sambey nyanyi lagu Kasih oleyh Hetty Koes Endang ft. Jay Z....


Kay lah, penat dah nie, jap lagi na gerak wat ic, lesen, kad bank, men boling..*sempat lagi...
sooo...sekarang mase untok......men game!! yeeehaaaa!!! Splinter Cell jom!! (^.^)







Saturday, December 25, 2010


"Its better to Prepare a Child 

than to Repair an Adult."



Korang ingat ta....


kenangan skola dlu2...
budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat
mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita.


ari ni bg list, esok mintak
duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.



salesman susu pon camtu gak. (^^,)




- kat library, budak2 mmg pegang buku tp
just tengok gamba je.


bile ade program
Nilam, baru sebok semua nak pinjam buku.


Tp bkn baca pown.
Bukak m/s blkng tgk sipnosis, catat nama penulis, penerbit...ciap!



- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

lg x phm kalo ade yg x dtg boley ganti lak amik mknan tuh..haha


- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.




- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam.


padahal itu fungsi sbnr, utk
padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm
air tu.



- cikgu pakai pembaris kuning pjg.

ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ....??




- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.




- time pendidikan seni, lukis sume
boleh
tp bile time kaler sume hampeh...ingat x?


hehe..ade lg ...
DIGIMON!! men digimon bela smpai besa..haha
pastu cocok ngan mmbr nyer...kasi virus!! haha


Main polis n thief!!
sanggup dtg skolah pg2 smata nk join!
nyanyi pown ntah ap ntah

"Polis sentri..wan tu jaga...
Polis mati pncurik jaga..." hahahaha larii!!!



yg perempuan lak men cosplay!
xpun men watak sailormoon!!
"Dengan Kuasa Bulan!!!..Akan menghukum mu!!" hahaha mcm2 r
~sape nk jd tuxedo btopeng??



Pernah keluar dari kelas semata-mata nk beratur kat lori MILO??
hahaha...S.E.M.A.N.G.A.T!!


Permainan yang x mungkin x dlupakan :

Kalau dak prmpuan dgn batu seremban;


Yg lelaki lak sibuk btl men penutup botol..

Kumpul lima pnutup botol (yg penutup besi tu, botol kaca)
men jentik2! mcm2 gaya!!



Sape suka men tepok kad!! ~saye!!!


Kad gmbr kartun (biasanya ultraman)

kumpul sampai bpuluh2...kemekkn d tengah...
letak atas lantai....

TEPOK!!!! sape plg byk tbalikkn kad plg HEBAT!! hahaha



Mcm mane lak dgn pistol kertas???


~da lupe r mcm mane nk wat...isk..isk...


Buat kapal kertas??

Time hujan lebat, ramai2 kumpul kat longkang.....lumba r!!



Plg hebat ; tntulah kapal terbang!!

mcm2 cara lipat!


ad yg koyak ekor blkng...pastu naikkn


ad yg gulung sayap guna pensel


...kononnya boley tahan lama terbang...hahaha


tp yg pasti!! sblm baling kpl trbang tu MESTI TIUP dlu!!! >.<


~tataw ap motif..kawan wat..ikot je r..COMEY GELER!!



(^.^)

Thursday, December 23, 2010

"Life is too short to wake up in the mornings with regrets.
So love the ones who treat you right, forget the ones who don’t. 
Remember that everything happens for a reason. 
If you get a chance take it, if it changes your life, then let it. 
No one said it would be easy, they just promised it would be worth it...."


Kalau korg perasan, kat facebook aq penoh dgn kata2@petikan a.k.a quotes. 
Mmg aq suke post ayat2 mcm ni kat situ, kdg2 *bukan kdg2, slalo0 je... mental kena struck  dgn pelbagai mcm emosi, ayat2 mcm ni yg jd pembakar semangat, kasi naik sikit smngt tuh, and i hope it i'll inspire u guys as well. 
Ada yg terganggu emosi nangis bagai nak rak tu sbb gado ngan encik boyfie atau cik girlfie *da mcm garfield bunyiknye, atau yg ada mslh dgn kuarge, kna cepuk ngan cik ebu sbb penyegan (malas) sgt nk tlg msk kat dapo, lantas menghumbankan bdn atas katil, kena lempang laju2 ngan encik bapak sbb isap rokok dlm tandas, pastu nanges d balik pokok..dn mcm2 lg lah.

Tp bkn psl emosi yg nk dsembang d sini *maybe next entry ea : )  
Cuba tanya diri korg sndri, apa kputusan yg dirasakan paling besar korg pernah buat setakat ni...
keputusan yg sebaik sja korg putuskan utk buat benda tu, korg dpt rasakan yg hidup ni xkn sama lg mcm dlu, korg dpt pandangan ttg khidupan dari sudut yang len...
Cuba fikirkan...
*dok termenung tepi tingkap, tarik nafas pelan2....sambey tgk hujan yg mencurah2 ke ladang gandum


Mcm2 yg bermain kat fikiran korg ea.? 

"Kejadah la mangkok ni tanye bnda2 mcm ni...stess!! stress!!."

"eh, ap benda kami wat pn ta tau aih..kami pikiaq sat no0..." 

"Den raso2 mcm ado, tp pk2 blk mcm xdo ea bosa bonar" 

"Berfikir....berfikir...."

"Ta nk pk, ta nk pk....lalalalala guling2 mcm tenggiling" 
*sambey goyang punggong

~aish!!


Yelah2, aq tlg pk kn ea. 
Ada x yg pernah wat bnda gila romantik utk pikat ati cik boyfie@girlfie korg? Ada yang  sanggup tunggu gurlfren tu bersiap smpai 4 jam *yup...ade je  (tp pastu mntak clash sbb ta thn dah!)  Ada yg berhempas pulas karang lagu pastu beria-ria nyanyi bwh umah awek(s) nk kasi tnjuk betapa sygnye pd bliau *i lap u  more lah~! 
(ta lama pastu clash gak...aish!)

Ada yang lebih drastik wat kputusan utk menamatkan zaman bujang d usia muda *kompang!! lepas SPM. Mcm kwn aq sorg nie, lepas SPM langsung ta nmpk batang idung, *sbb idung dier bulat...hikhik! Langsung ta dgr khabar, dlm surat khabar pom  tade citer psl bliau....alih2 taun lepas jumpe time raye, bwk bini, dah ada anak pom, prempuan...setahun steng umonye...msg2 baru umo 20 pd waktu kejadian. 
Mcm mane rase ea kawen muda nie??  Msti besh kn? umo 40 nnt anak da umo 20,  umo 50 anak2 da keje, kte pom lom pencen agy, tiap2 bulan ank2 kasi pitih, maka income bulan2 bertambah lah~! ahahaha, 


"wit gaji ta yah usik yewp maknye, kte simpan wat blanje hunymo0n kat Hanoi kay...."

"Ngeng! kejadahnye Hanoi?! Tade2, ai na g Phuket gak! "

"U ni, asek2 panggey ai 'ngeng' cube la panggey 'huby' kew, 'abg cyunk' kew, 'kakanda arjuna' kew..kan sedap ckit bunyinyew.."

"Waklu kakanda arjuna! geli2...dah2, honeymoon taun nie kte g Phuket gak. Okay bro??"

"Lagi mcm haremm...."


~hehe, sweet kan?? (^.^)y beshnye kalo kawen awaaalll......lg2 kalo pasangan korg mmg sekepala, sekaki dn sewaktu dgnnye...

Kay2, topik cinta-cintun dn masa depan nie kte bincang len kali yewp. Kembali ke topik asal, untuk aq lak, keputusan yg aq rase plg beso pena aq wat waktu tingkatan 5 dulu, ta melibatkn cinta, ta melibatkan sesape, cuma diri aq, dan aq sendiri...




.D.E.R.M.A. .O.R.G.A.N.



Yup. 
Pertama kali dpt tau psl dema organ ni melalui kaka aq c didie yg sengal, waktu tu aq form 3 kalo ta silap. Lalu aq pom g search kat tenet psl bndalah nie, time tu aq mmg ta fikir pnjang, mmg nk daftar terus *agak sengal disitu   ta tau lah kenapa, sbb aq mmg suke bedah2 bagai kowt..hehe 
*padahal diri sndiri yg akn dbedah...InsyaAllah

Dpendekkan citer, aq pom jumpelah website yg terang pnjang lebar psl perkara ni, baca baca baca, smpai kat syarat2 sbg penderma tu, aq agak kiciwa T_T sbb kalo nk dftar kna mintak kebenaran penjaga bg yg berumur d bawah 17 tahun 
*time tu ta reti lagi tiru sain cik ebu dn encik bapak nie...ehehehe

So, ap aq wat, aq save borang tu dlm pendrive, supaya x lupe...
Kemudian aq pom berumur 17 tahun, kejap je kan?? 
pejam celik pejam celik....dah 5 saat, mknenye kna pejam celik byk kali la tu.
Dlm bulan 7 taun 2006, sbg hadiah hari jadi kat diri sndri, aq pom g isi borang tu dn poskn....

Tik...Tok...Tik...Tok....Tik...Tok...

Dalam bulan 11 taun yg sama...jeng3! 
(^.^)y

Tada!!
Permohonan anda telah diproses!







Ahad nie (26/12) genap 4 tahun 1 bulan aq da dftar sbg penderma. Kad ni pun da agak lusuh kondisinya ya, yelah, da beberapa kali tas tangan ditukar sepanjang tempoh tu, tp kad ni masih belom dgunakan..hehe.
Harapnye x lah dgunakan dlm tempoh terdekat nie, msh byk lagi hutang2 yg aq lom dlangsaikan...

Kalau ada rezeki, nak gak merasa ada kuarge sndiri, buat semua perkara yg nk d buat smentara msh ada masa terluang. Jujur masa isi kad ni, aq ta fkr pnjang...dn yg menariknye, smpai skarang aq ta menyesal dgn kputusan nie.

Dari Dia kita datang...pada Dia kita Kembali

Hidup ni cuma pinjaman, ap ag ada pd kita, keluarga, kawan2, harta benda, hatta diri sendiri pn adalah satu pinjaman dari yg Maha Esa. 
Sekembalinya kita nnt, semuanya akan dberi semula, jd, bila dlm liang lahad tu, dari dibiarkan saje organ2 ni mereput, lebih baik di'sedekahkn' mana yg elok pd yg lebih memerlukan. kn?
Sekurang-kurangnya ta de lah org ckp aq ni pntingkn diri ye dop?? ahaha
Seriously, kpd kwn yg blom mndaftar sbg penderma, aq galakkn korg daftar lah.
Na tau lebey lanjut, bc link nie ea...


Banyak lagi maklumat yg korg leyh cari, just Google it owkay. Bagi yg pramatang *lom ckop umo lah
g bincang ngan kluarge ea, kalo dorg ta bg... aq ade jual klorofom ngan obat tido, kot2 la nk mintak sain time dorg tgh mamai kan...lalalalalala
X pun, korg leyh wat cm aq, tggu 17 tahon trus wat sndri..hehehe. Tp agak lmbat r na tggu...
Amacam?? *sambey angkat kening

Tp skrg da nek jd 18 tahun rasenye...Dan bg yg rase diri tu da tlebeyh matang, ujung minggu ni kalo g ngedate, ape kate bwk skali borang pndaftaran ni, ajak awek(s) dn balak(s) korg isi skali, smentara nk tggu wayang tu stat kn..boleyh jew...
nk seribu daya, ta nk apekan daya....*eh, betol kew?
Kalo ta g mane2, ajak skali satu family isi bersama, jadikan aktiviti riadoh yewp, alaa...cm men monopoly reramai...besh kan??

Kay lah, jmpe agy yewp. 
Renung-renungkan, dan jgn renung lame sgt!!





Wednesday, December 22, 2010

 ‎"If someone wants to be part of your life abg , they’ll make an effort to be in it, ok? . . . .
so don’t bother reserving a space in your heart for someone who doesn’t want to stay."
 ~e.i.s.y.a. thanx adik : )


Salam buat bumi yang masih lagi berputar ligat menggerakkan penghuninya terus bekerja kuat. Salam buat anda yang masih bersengkang mata menghadap monitor melayan jiwa. Salam buat si ebu yg sebok menyiap bekal untuk anaknya dan si ayah yg mengerah keringat memastikan kami terus bernyawa. *Tiba2 lak pagi2 ni berpuisi bagai....motif sangat~!

 Kehadapan raka-rakan yang disayangi,

                 Apakah perkhabaran kalian di sana? Diharapkan semuanya beraa dalam keadaan yang sihat sejahtera. Tujuan saya menulis surat ini adalah....blaa...bla...blaa....

~ahaha (^.^) masehkah kao igt karangan yg sedemikian rupa??? spesis karangan surat tak rasmi yang menjadi kegilaan muda mudi dlou2.. *yelah, dah bdk2 skolah rendah je yg dpaksa xcited tulis ghope gitu kn? Bumi berputar menyaksikan diri kita terus berubah, dari budak2 hingusan *ya benar!  yang suka berlari keliling taman panjat pokok, ta kesah baju koto sbb men lumpur asyik ngejo berudu, kepada remaja lelaki yg menjaga ke'pacak'kn rambutnye dn remaja perempuan yang 'jaga kuku' dan ta lekang dengan liptip *gaya Adam yg  ta reti sebot lipSTICK. harap makluim.

4 tahun dah berlalu sejak kali terakhir update blog *wah!!
terasa sgt cepat masa berjalan(?) meninggalkan kte kn? rasa cm baru je smlam ramai2 panjat pagar skolah lari g kedai Kasim kat sentul makan roti canai. Sepanjang perjalanan penoh dgn gelak tawa sbb berjaya meloloskan diri dari 'sekatan' *wpun ad sorg dua yang tersekat kerana beberapa faktor teknikal. Believe it or not, itulah kali pertama lari dari sekolah secara duo/berkumpulan. Sblm ni secara solo hanya mampu berimaginasi shj dlm minda. Btl ckp org tua2 a.k.a para seniors, waktu zaman sekolah r yg plg besh dlm hidup nie, jd jht ckit xpe la kowt yewp, at least ade gak bnda2 leyh wat bahan kawan time reunion nnt. (^.^)y Skema memanjang msti sgt buhsan ek?

Dalam hidup ni, kwn datang...kwn pergi....yg mane stay tuh, korg mmg x rncang masa depan korglah kwn2 yg plg besh, sekaki, sekepala, tido sebantal, smpai kutu pn mmpu bermigrasi dgn jayanye. Ap yg korg plg igt zaman skolah rendah dlou? Bg yg macho dn hebat *lelaki la tuh   msti familiar dgn permainan tepok btg eskem kn? jenoh lak dok ngikis hujung bndalah tu nk kasi tajam dn sng menang (sepatutnye lah)  x pn men jentik penutop btol *alaa...yg besi tuh. men tepok kad? Bg yg mnggemari aktiviti lasak, ad yg snggp dtg skolah awl pagi semata2 nk men polis sentri, yg perempuan pn same je, jgn nk dok gedik2 wat muka innocent smbey mengomel sorg2 "Please...i mane lyn bnda2 mcm tu....it's sooooo not me 0kay~!" ~augrr!! Kalo ta join men kejar2, msti bersemangat men cosplay kn? watak yg paling popular time tu msti lah..

."Dengan cahaya bulan...akan menghukummu~!!"

Yup2...sape lagi kalo bukan cik sailormoon kte dgn abg cayunk bliau, si tuxedo bertopeng...






"ANGKAT!! JATOH!!....ANGKAT!! JATOH!! 
BERSEDIA UTK NYANYIKAN LAGU NEGARAKU~!"


Ya. tibalah sesi yg paling dnantikan (selain kelas PJK), sbb time ni lah korg berpeluang utk menghilangkan segala keresahan ttg lemak2 yang terkumpol d sekitar lengan, dn dah tentu2 bila che gu suwo 'jatoh' masing2 akn jatohkan tgn smpai berbunyi peha tu kn? kalo ta bunyi mcm ta ckp sifat je rase. Kiranye, time tu gak r terasa lemak2 mula terbakar dn otak semakin cerdas bekerja utk kwal koordinasi badan...















Ya~! Anda mampu mengubahnye! Dengan bantuan produk terbaru ddr, JusMATE 5.0 Beta d adun dengan bhn2 semulajadi termasuk kacip nek timah, choki2 dan cili boh, anda mmpu mndapat bentuk badan yang di idamkan dlam masa 6 tahun  dua minggu sahaja!! Dapatkan segera di lebih 80 panggung wayang seluruh negara!

PERCUMA~!! Netbook Hp..M yg dijanakan dengan cip pemprosess Intel Core 2 Duo Alam dengan setiap pembelian JusMATE 5.0 Beta. Selagi stok masih ada.




~iklan tamat~


Ohoii..dah mula ngarut pg2 nie, kembali pd rencana asal. Sama ada korg masih lg simpan kotak pensel two sided yg ade tmpat sharpener tuh, atau korg masih smpan lg dlm kotak surat2 chenta yg harum smerbak ditabur dgn satu botol bedak cuticura...*alaa...yg kat depan tu ada tulis nama, kelas, cita-cita ngan harapan tuh.. 

Ingat lagi time last day sekolah rendah, waktu tu nk blk umah nek LRT, dsebabkn skolah rendah tu btl2 kat dpn stesyen LRT, maka smentara mnunggu kdatangan tren tu, punyalah sayu dok pndang skolah ksygan, lg2 time tu matahari trbenam, perfect timing mmg feel abes lah emosi dalam ke'syahduan', ta bgenang lak mata nie, yelah kn, sy ni berjiwa sensitip...mklum lah, anak seni...(^.^) ~nah baldi merah, kot2 la nk muntah kan... sedey nk tnggalkan kwn2, kenangan beb...*poyo giler~!! padahal skolah mnengah kat sebelah je, n hmpir sume mmbr2 msk skolah yg same..ahahaha 





Zaman kegemilangan edit-mengedit nie




Tok2 ktorg dlou pom bljr sini gak.




Muka2 mintak penampar






Kay lah bebe, da 7 pg nie, jmpe lg next entry yewp...akan bersambung lg citer psl hidop gue yg hebat macho dan kachak ni *baldi td ade kt tepi tuh.... d skolah mnengah yg penoh dgn dugaan, cabaran, sepanjang perjalanan, ku pasrah..ku akur...7 8 6 Alhamdulillah syukur....~eh2, ternyanyi puler