Thursday, April 28, 2011


It’s hard when you don’t know what causes your sadness

but its even harder when you know what makes you happy,

but you can’t do anything to have it.



28 April 2011

0322

I'm stepping out from the group . . .

 Rasa sangat tidak seronok. Sok first paper final exam. Genetic 511. Blom pn mula stdy, dan somehow tak rase neves @ takot fail. Suka perasaan tu. I did not perform this sem (as usual). Sudah smpai ke tahap merasakan repeat paper bkn satu mslh yg besa. Repeat pn repeatlah. Haven't think much bout belajar and this kind of thing for the past couple of months. Kenapalah...

Tp yg ta sukanya bila memikirkan ttg hal yg satu ni.  Rasa tak seronok. Mahu menulis. Tp menulis pn bkn sesuatu yg menyeronokkan skrg lg. Apakah??  Impulse saling kejar mengejar dlm neuron, cuba beri signal pd otak utk menghadamkan ap yg bermain di fikiran, dan burung2 yg terbang atas kpala tak terhitung byknye...




Sh*t happen. That's what tissue paper for.


Dah lama ta rase cenggini. You know how much I love to gossip tell story bout my luvly frens kat tmpt ni kan. And I pretty much still do. Cuma sejak kebelakangan ni rasa sangat ta seronok (brp kali nk guna perkataan tu?) sbbnya bila orang mula menjauhkan diri secara sedar. Dan more annoying is they keep telling bout how much they want to leave.

For a solitary person like me, it's not a big deal if u want and eager to step aside from my life. Nothing much pn yg ada kat sini, just a teeny tiny box of hope and almost-broken piece of love left. I used to being alone and it did not kill me.


Dah tu yg ko nk emo2 tulis kat sini knp?? Kate dah get used....

Sbb yg nk pergi ni not just anybody lah ! She's part of my life ! That's y... Knp datang dlm idop aq, dan buat aq syg bagai then semudah tu nak pergi?? Knp rase segala ap kputusan yg ko wat tu adlh yg terbaek utk kte sume?? Knp ta bncang? Knp ta ckp?  Tolonglah jgn wat ap2 kputusan bg pihak aq. Kau bkn aq dan kau xkn rase ap yg aq rase.

Korg ramai kawan weyh. Dari awal aq sedar tu.  Aq pn amik masa utk dekat ngan korg sbb dah tau bnda mcm ni akn blaku. Sooner or later. Tp aq tak expect scepat ni. Kalo aq xde pn korg xde hal kan, sbb korg ramai je kwn len. Ap ade hal. Ni bkn nak emo atau ap2 personal. Tak lah. Aq dah biasa dgn bnda mcm ni. Wpun dari awal lg aq dah cakap kat diri sendiri bnda ni akn jadi, and how I should embrace myself and be strong, tp bila bnda ni btl2 berlaku...

Bila ko ckp "Pasni ingat nak cari kawan len..." bagai ... Terase weyh... Terase giler. Semudah tu je kn? Mmg....mmg boleh cari kawan len, sng je utk ko... dah dpt kwn len, pastu bley ajak dorg g sunway, men boling, g dataran bsembang, dgr bunyi jam besa tu, bley sembang2 time ujan dlm kete, overnight dlm kete...boleyh je wat mcm tu kn... tp kdg2 ap yg kte nak bukan sume bnda2 tu.... kte cuma mahukan orang tu, mmg boley wat byk aktiviti ngan kawan baru, tp tak sama dgn ap yg kte rse ble bsama. tak kira r how deym pn korg, aq ttp nk lepak ngan korg... surely aq xkn dan xnk wat ap yg kte wat besama tu dgn org len...

Shit lah, malas r nk tulis lg.. maw mandi dan keluar jalan...

out,
28 April
0417

Wednesday, April 20, 2011


Time ni la rase teringin nak 

makan jajan2 nieh...adeh!
































Nescafe utk Dalilah dan Rebecca 

\(^.^)y

bekas plastik tu bley guna sbg straw...huuu...beshkan?













Sunday, April 3, 2011


Sabda Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam 


اَللَّهُمَّ لا سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَ أَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلاً 
     

 “Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikan mudah. Dan apabila Engkau berkehendak, Engkau akan menjadikan kesusahan menjadi kemudahan.” 

(HR. Ibnu Hibban)




Post yang pendek saje. Semalam bersembang dengan cik lila, kemudian bliau menyampaikan satu berita yg kurang sedap utk didengar.....

cik Arina, kawan sekelas di unikop sedang berada dalam kesusahan.... owh T-T






Berita penoh kat sila klik sini ....


Arina ni jenis yang ta banyak cakap...mengenali bliau sejak sem dua rasenye, kemudian menjadi rakan yg baik.... dari dulu dah tau Ari saket... tp dlu dia cuma cakap ade anaemia, kurang darah.... muka dia pn selalu pucat... aish....



Last sem di Unikop berpeluang satu group dgn Ari, bersama cik Gg, Koyo chan, dan Mimie... time tu satu group untuk subjek ETR, ktorang bukak kedai roti...Break4Bread. Pengalaman yg sangat menyeronokkan.


















Ari bykkan bersabar yewp, anda mungkin xkn bc ap yg aq tulis nie, tp sntiasa ingat ea, anda sntiasa ada kawan2 yg menyokong dari belakang kay. Ada hikmah di sebalik setiap sesuatu kejadian. 

Be strong dear. Bear in mind that Allah will never put weights on His servants, more than what they can bear.....




Kami menunggu anda Ari.....

Barakallahu fik.